20 groeninitiatieven blij met bio-bloembollen

20 groeninitiatieven blij met bio-bloembollen

Groene buurtinitiatieven in de bloemetjes dit voorjaar.

Wist je dat het najaar dé tijd is om bloembollen te planten? Hiermee help je namelijk de bijen en andere insecten in het vroege voorjaar, want dan is er niet veel voedsel voor ze. Speciaal voor groene buurtinitiatieven zijn er 20 biologische bloembollenpakketten uitgedeeld aan initiatieven in De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert (Deze actie is nu afgelopen). 

De eerste 20 aanmeldingen die aan de voorwaarden voldeden hebben per e-mail bericht ontvangen dat ze het bio- bollenpakket kunnen afhalen tot uiterlijk 24 november in Huis van de Wijk De Pijp. Het kan zijn dat het pakket van je eerste keuze al vergeven is, dan krijg je automatisch de tweede keuze. Maar niet getreurd beide pakketten bieden een hele mooie mix van biologische bloemenbollen van Ecobulbs aan.

Planten van bloembollen

Een standaardregel is dat je bloembollen drie keer zo diep plant als de hoogte van de bol. Dus een bol van 2 cm plant je in een gat van 6 cm diep. Een grote Narcis-bol van 5 cm plant je in een plantgat van 15 cm.

  • We hebben natuurlijk gekozen voor biologische bollen. Wist je dat er in de reguliere bollenindustrie nog heel veel chemicaliën worden gebruikt die hele schadelijke gevolgen hebben voor ons water en voor mens en dier.
  • In het pakket ook verwilderingsbollen. Dit zijn winterharde bollen die ieder jaar terugkomen. Kenmerkend van deze bollen is dat ze zichzelf vermeerderen en je er dus steeds meer krijgt. Mooi meegenomen.
  • En we kiezen natuurlijk voor bijenvriendelijke bollen. Deze trekken de bijen al vroeg in het voorjaar aan met hun nectar als vaste planten nog niet bloeien. Bovendien kunnen de bijen goed bij het stuifmeel van deze geselecteerde bollen.

In het voorjaar plaatsen wij foto’s van het bloeiende resultaat van deze bloembollenactie. Maar nu eerst snel de bollen de grond in!

 


replies are closed