Subsidie klein groen idee

Subsidie klein groen idee

Woon je in De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert en heb je een ideetje om samen met je buren de straat of buurt te vergroenen en/of verduurzamen? Dan is daar een kleine subsidie voor mogelijk.
Ook in 2023 heeft NMTzuid een potje van de gemeente ter beschikking gekregen waaruit jullie maximaal €500,- kunnen aanvragen voor een nieuw bureninitiatief. Dat budget is niet oneindig, in totaal mogen wij €5000,- besteden aan groene buurtinitiatieven. Dus wacht niet te lang met het indienen van je idee. Meer weten over de aanleiding en voorwaarden van deze subsidie?

Wat voor idee?

Knap samen de geveltuinen in de straat op, begin een tuinklusteam om ouderen te helpen, beplant de boomtuinen, vergroen de gevels, plaats een bloembak, maak nestkasten of insectenhotels en/of hang ze op, zorg voor meer waterberging of maak een bloeiende bijvriendelijke berm. Kijk in ons inspiratie album voor meer ideeën.

Vul het formulier onderaan in met jullie idee, gegevens en een gespecificeerde begroting. Als het wordt toegekend, kunnen jullie via een declaratieformulier de bonnen bij ons inleveren, dan worden de afgesproken kosten vergoed. Maak er een leuk verslagje of filmpje tijdens of na afronding van het initiatief, waaruit blijkt dat het initiatief heeft plaatsgevonden.

Aanvragen kan het hele jaar door, totdat de pot op is. De subsidieaanvraag moet minimaal 4 weken voordat de activiteit start ingediend zijn. NMTzuid checkt of jullie aanvraag aan de voorwaarden voldoet, vraagt indien noodzakelijk toestemming aan de gebiedsbeheerder en neemt een beslissing. We streven ernaar om jullie aanvraag binnen 3 weken te beantwoorden.

Willen jullie hulp of advies bij het invullen van dit formulier of bij de uitvoering van de activiteit, neem dan gerust contact met ons op: Info@NMTzuid.nl.

Waarvoor wel subsidie?

  • Een initiatief om samen met je buren straat en/of buurt te vergroenen en verduurzamen
  • Draagt bij aan biodiversiteit van de buurt
  • Draagt bij aan waterberging en helpt tegen hittestress
  • De activiteit wordt voldoende ondersteund door meerdere bewoners en partners in de buurt. Informeer dus van te voren alle omwonenden en haal zoveel mogelijk handtekeningen op om te laten zien dat er draagvlak is voor jullie idee.

Waarvoor niet?

Initiatieven die:

  • Niet in de openbare ruimte plaatsvinden
  • Waarbij het om een enkele geveltuin of boomtuin aanleggen gaat
  • Louter gericht zijn op vermaak
  • Een commerciële doelstelling hebben
  • Levensbeschouwelijk of politiek van aard zijn
  • Al plaats hebben gevonden

Stadsdeel Zuid ondersteunt ook grotere groene of duurzame bewonersinitiatieven (tot €3.000,-). Daarnaast zijn er andere fondsen waar jullie terecht kunnen voor financiering.
Kijk op ons subsidieoverzicht voor meer informatie.

Aanvraag kleine subsidie groen bewonersinitiatief < €500

Aanvraag kleine subsidie groen bewonersinitiatief < €500

Via dit formulier kunnen jullie een idee voor het vergroenen indienen voor De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert. We proberen deze aanvraag binnen maximaal 3 weken af te handelen.


replies are closed