De Recyclecontainer komt terug!

De Recyclecontainer komt terug!

Het mobiele recyclepunt in De Pijp komt terug met een Feest!

Eindelijk is het dan zover, hij komt terug en wel met een waar feestje!

Wanneer?

Heropening van het Mobiele Recycle Container met informatiepunt op donderdag 7 september 2023!

Waar?

Op de Hemonystraat naast LIDL (locatie)

Hoelaat?

van 11.00 tot 15.00 uur!

Vervolgens is het mobiele recyclepunt elke donderdag geopend van 11.00 tot 15.00 tot voorlopig tot 30 november 2023. Wees welkom!

Het mobiele recyclepunt in De Pijp

Het recyclepunt is ontwikkeld door de gemeente en Werkgroep De Schone Pijp. Bij het punt kunnen kleine elektrische apparaten, hout, plastic, en kleine chemische producten worden ingeleverd. Voorwaarde is dat de ingeleverde grondstoffen in een kliko passen. De Delftsblauw geschilderde container rouleerde in De Pijp sinds 2018 tussen twee plekken aan de zuidkant en aan de noordkant.

De wijk, in stadsdeel Zuid, kampt al jaren met afvalproblematiek. Zodoende is De schone Pijp ontstaan, een club hardwerkende bewoners die elke maand op een andere plek in De Pijp de boel schoonmaken met prikkers en vuilniszakken. Ook deze container was een voorstel van deze werkgroep. De container is nu sinds de corona crisis (2020) niet meer in de wijk te vinden. Maar nu is er goed nieuws: Rocco Piers (Groenlinks Stadsdeelbestuurder Amsterdam Zuid) heeft in overleg met De Schone Pijp sinds vorige week aangekondigd dat de container terug komt naar De Pijp!

Hieronder nog een artikel uit het Parool. (alleen leesbaar voor leden)

Een foto van het mobiele recyclepunt voor de Lidl in De Pijp


replies are closed