Een groen idee voor je buurt en een beetje geld nodig?

Een groen idee voor je buurt en een beetje geld nodig?

Kleine subsidies voor groene buurtinitiatieven

Woon je in De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert en heb je een ideetje om samen met je buren de straat of buurt te vergroenen en/of verduurzamen? Dat kost soms wat geld.
Ook in 2021 heeft NMTzuid een potje van de gemeente ter beschikking gekregen waaruit je maximaal € 500,- kunt aanvragen voor een nieuw initiatief. Dat budget is niet oneindig, in totaal mogen wij € 5000,- besteden aan groene buurtinitiatieven. Dus wacht niet te lang met het indienen van je idee.

Wat voor idee?

Knap samen de geveltuinen in je straat op, begin een tuinklusteam om ouderen te helpen, beplant de boomtuinen, vergroen de gevels, plaats een bloembak, maak nestkasten of insectenhotels en/of hang ze op, leg een stoeptuin aan, zorg voor meer waterberging of maak een bloeiende bijvriendelijke berm. Kijk in ons inspiratie album voor meer ideeën.

Vul het formulier onderaan in met je idee en gegevens. Als het wordt toegekend, kun je simpel de bonnen bij ons inleveren, dan worden de afgesproken kosten vergoed. Maak er een leuk verslagje of filmpje tijdens of na afronding van het initiatief, waaruit blijkt dat het initiatief heeft plaatsgevonden.

Aanvragen kan het hele jaar door. Je moet de subsidieaanvraag minimaal 4 weken voordat de activiteit start indienen. NMTzuid checkt of je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en neemt een beslissing. We streven ernaar om je aanvraag binnen 3 weken te beantwoorden.

Wil je hulp of advies bij het invullen van dit formulier of bij de uitvoering van je activiteit, neem dan gerust contact met ons op: Info@NMTzuid.nl. Vanwege corona zijn we voorlopig alleen online of via de telefoon bereikbaar.

Waarvoor wel subsidie?

  • Een initiatief om je buurt te vergroenen
  • Draagt liefst bij aan aan biodiversiteit
  • Draagt bij aan waterberging en helpt tegen hittestress
  • De activiteit wordt voldoende ondersteund door meerdere bewoners en partners in de buurt. Informeer dus alle omwonenden en haal zoveel mogelijk handtekeningen op.

Waarvoor niet?

initiatieven die:

  • Niet in de openbare ruimte plaatsvinden
  • Louter gericht zijn op vermaak
  • Een commerciële doelstelling hebben
  • Levensbeschouwelijk of politiek van aard zijn
  • Al plaats hebben gevonden

Stadsdeel Zuid ondersteunt ook grotere groene of duurzame bewonersinitiatieven (tot € 3.000,-). Daarnaast zijn er andere fondsen waar je terecht kunt voor financiering.
Kijk op ons subsidieoverzicht voor meer informatie.

Aanvraag kleine subsidie groen bewonersinitiatief < €500

Aanvraag kleine subsidie groen bewonersinitiatief < €500

Via dit formulier kunnen jullie een idee voor het vergroenen indienen voor De Pijp, Rivierenbuurt of Buitenveldert. We proberen deze aanvraag binnen maximaal 3 weken af te handelen.


replies are closed