Word Wijkcentrum De Pijp wegbezuinigd?

Natuur&Milieuteam Zuid dreigt haar moeder-organisatie, Wijkcentrum De Pijp, te verliezen! Dat mag niet gebeuren. Help je mee om dit te voorkomen?

Iedereen blij, maar toch geen geld

Als we niets doen is De Pijp op 1 januari 2021 haar Wijkcentrum kwijt. Al drie jaar praat Wijkcentrum De Pijp met de gemeente over het financieren van een gezond en stevig wijkcentrum. Iedereen is blij met wat ze doen, maar ondertussen wil het stadsdeel de structurele subsidie stopzetten per 1 januari 2021. ‘De centrale stad moet maar betalen’ vinden zij en de stad vindt dat het stadsdeel zelf moet betalen. Geld weg in plaats van geld erbij.

Een rare uitkomst van een lang traject hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Velen waarderen de manier waarop Wijkcentrum De Pijp bewoners en ondernemers bijstaan en betrekken in belangrijke discussies zoals de G250 ooit bedacht en opgezet door het wijkcentrum. Of de Schone Pijp en nog veel meer. Hieronder zie je een overzicht van 50 jaar samen met de buurt voor de buurt werken. Klik voor een uitvergroting.

Wat heeft Wijkcentrum De Pijp te maken met NMTzuid?

NMTzuid is ontstaan uit en een onderdeel van Wijkcentrum De Pijp. We delen dezelfde kernwaarde: het verbeteren van de buurt samen met bewoners. Het wijkcentrum is onze werkgever. Zonder Wijkcentrum hebben wij geen locatie, coördinatie en ondersteuning en staan we op straat!

Hoe kan ik helpen?

Als je ideeën hebt hoe je Wijkcentrum De Pijp kunt helpen, laat dan van je horen. Stuur een e-mail naar info@wijkcentrumdepijp.nl. Of stuur direct je reactie naar de raadsleden van de Gemeente Amsterdam via

Mail aan de raadsleden van Gemeente Amsterdam en de commissieleden van Stadsdeel Zuid

Mail aan de raadsleden van Gemeente Amsterdam en de commissieleden van Stadsdeel Zuid

De velden in onderstaand voorbeeld e-mail kun je aanpassen naar je eigen smaak.
Als je op verzenden klikt wordt er een mail met je naam, emailadres en de tekst naar de raadsleden en bestuurscommissie verstuurd.
Bezig met versturen

.

 


4 reacties

  1. Saskia Bender schreef:

    zeer triest, dit beleid van de gemeente. de een schuift het door naar de ander, gevolg is dat niemand iets hoeft te doen – resultaat: honderden bewoners en initiatieven vallen om. het zou nog te begrijpen zijn als de gemeente een alternatief bood, als je daar terecht zou kunnen. maar juist dat werkt niet, heeft het verleden bewezen. een ambtenaar zit niet in de haarvaten van een buurt, je wordt van de een naar de ander gestuurd want alle expertise op één plek, bij één persoon? dat heb je daar niet. en als je al iemand gevonden hebt is die een jaar later alweer vervangen door iemand anders – dan kan je weer opnieuw beginnen. opgebouwde netwerken en contacten moeten door die nieuwe figuur weer vanaf de grond worden opgebouwd, continuiteit is ver te zoeken. en niemand kan concreet iets voor je oplossen, want overal zijn weer andere mannetjes, vrouwtjes en afdelingen voor. nogmaals, zeer triest om vijftig jaar ervaring weg te gooien.

  2. Esther Kroon schreef:

    ik wens jullie veel sterkte en succes bij het streven naar voortbestaan!

Laat een reactie achter