Compostmeester introductiecursus 1

ma 02 oktober 2017 - 19.30-22.00 uur

Compostmeester introductiecursus 1

Eerste bijeenkomst

De compostmeester introductiecursus bestaat uit 6 bijeenkomsten in het najaar van 2017. De eerste cursusbijeenkomst vindt plaats op maandag 2 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Tjerk Dalhuisen zal ingaan op het belang van composteren voor het voeden van de bodem. Els Wijnstra van NMTzuid bespreekt de functie van een compostmeester. Riny de Jonge van Gemeente Amsterdam zal een overzicht geven van het beleid van de gemeente op dit gebied en lopende composteer projecten. Ook leren de deelnemers elkaar kennen en delen ze hun ervaringen en verwachtingen.

Compostmeester introductiecursus

Onderwerp Docent / begeleider Datum
1 Introductie compostmeesters en projecten in Amsterdam Tjerk Dalhuisen (Wijkcentrum De Pijp)
Els Wijnstra (NMT Zuid)
Riny de Jonge (Gemeente Amsterdam)
maandag 2-10-17
19.30-22.00 uur
2 Koud en warm composteren Myriam Prent (Proef de Aarde, speelse natuur) zaterdag 07-10-17
3 Excursie Vlaco / Bezoekerscentrum Jean Pain in  België Roger van der Maelen (Vlaco)
Jackie Coeckelberghs (CJP)
zaterdag 21-10-17
hele dag
4 Wormcomposteren Peter Jan Brouwer (Stichting Buurtcompost) zaterdag 28-10-17
5 Toepassing en bodem Caroline de Vlaam (Compostclub) zaterdag 11-11-17
6 Compostmeesters – projecten opzetten samen met buren Toos Tuin, permaculturist en Hovenier zaterdag 25-11-17

 

Zie voor het uitgebreide programma het nieuwsbericht.

Compostmeester

Heb je zin om je ervaring met en passie voor composteren te versterken en te delen? Kun je wat tijd vrijmaken? Dan is dit ongetwijfeld een cursus voor jou! Deze introductiecursus is een kijkje in de keuken van de compostmeester om verschillende facetten van dit vakgebied te leren kennen. De cursus geeft een goed beeld van de mogelijkheden, valkuilen en oplossingen voor composteren gedurende de seizoenen.

Een compostmeester (m/v) is een vrijwilliger die zich inzet om de organische afvalstroom te beperken en composteer projecten bij mensen thuis, in de buurt of op instellingen te begeleiden. Daarvoor volgen de compostmeesters een opleiding, zodat ze alle benodigde kennis in huis hebben om aan anderen door te geven en (buurt)initiatieven te begeleiden en samen iets moois tot stand te brengen.

Deelname

Je kunt je via het inschrijfformulier opgeven voor deze cursus. Maximaal 15 mensen kunnen meedoen. Voor tips en vragen kun je contact opnemen met Els van Natuur&Milieuteam Zuid per mail: Els@NMTzuid.nl.

Voor het volgen van deze cursus vragen wij een bijdrage in de kosten van €60. NMT pashouders betalen €50. Inschrijven kan tot 28 september. Aanmelding is wordt bevestigd na betaling.