Tuinhulp en -advies

Tuinhulp

In Amsterdam-Zuid zijn er verschillende initiatieven die met en zonder vrijwilligers tuinhulp en advies geven.

Tuinteam

65+ers en mensen met een beperking die een tuin hebben en die hulp nodig hebben bij het onderhoud, kunnen hier hulp bij krijgen van de vrijwilligers van het TuinTeam.
Te denken valt aan onkruid wieden, plantjes in de tuin zetten of verplaatsen, snoeiwerk, opbinden enzovoorts. Het TuinTeam kan ook helpen met het onderhouden van een geveltuin. Per keer wordt maximaal drie uur hulp geboden en in principe komen twee vrijwilligers de klus doen. In het geval van een kleine klus, zoals bij een geveltuin, stuurt het TuinTeam één vrijwilliger. Je betaalt €8 per uur (€4 per uur voor een kleine klus). De klussers ontvangen dit bedrag als vrijwilligersvergoeding.

Voor vragen, voor het aanmelden als vrijwilliger of voor het aanmelden van een tuinklus, neem contact op met Piers van Vuure van Huis van de Wijk Olympus, p.vanvuure@soozamsterdam.nl of 06-5383 9053.

Groen Gemaal

Vrijwilligers van het Groen Gemaal reiken ook een helpende hand bij zwaar werk en stimuleren dat verwaarloosde geveltuinen (tijdelijk) geadopteerd worden door andere bewoners. Het Groen Gemaal is meestal open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijkt u voor actuele openingstijden altijd even hier. Bellen (020)664 13 50 of mailen kan ook.

Connection Green

Connection Green John Kroon en Stefan Lemmers zijn hovenier en tuinontwerper die werkzaam zijn voor de Coöperatie Springplank De Pijp. Zij kunnen advies geven over balkon, tuin of geveltuin ontwerp en onderhoud. Elke woensdagmiddag hebben ze spreekuur op het Groen Gemaal. Of bel 06 41 704 797 of 06 16 410 585.

Sociaal Tuinieren

Sociaal Tuinieren’ is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Tuinenstichting en Stichting Present Amsterdam. Het project behelst, dat groepen vrijwilligers in achterstandswijken tuinen van ouderen en kwetsbare bewoners opknappen en opnieuw duurzaam beplanten. Deze mensen zijn zelf niet in staat hun tuin bij te houden en verkeren vaak in een sociaal isolement. De tuinen worden na de ‘makeover’ door individuele vrijwilligers regelmatig bijgehouden, waardoor de eenzaamheid waar de betroffen mensen vaak onder lijden structureel doorbroken wordt.

Homeservice Regenboog

Mensen met een geveltuin kunnen een abonnement (tegen een klein bedrag) nemen voor de verzorging door medewerkers van De Regenboog. Twee keer per maand wordt er in overleg een moment gepland om onkruid te wieden en snoeien. Meer informatie via: Sander van Breemen.