Gezellige zomerborrel in Buurtgebouw Henrick de Keijser

Donderdag 20 juli organiseerden Els, Anna en Lilian de halfjaarlijkse netwerkborrel voor en met onze vrijwilligers in De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert. Het was een drukbezochte middag waar nieuwe initiatieven gedeeld werden en veel uitwisseling plaatsvond. De fotoreportage  toonde de prachtige tuinen, acties en cursussen die het afgelopen half jaar hebben plaatsgevonden. De vrijwilligers kregen hun NMT-pas en konden wormencompost mee naar huis nemen.

Quiz

Na de openingstoespraak, werd er met veel enthousiasme aan Zomerquiz begonnen. In kleine groepjes werd er overlegd om de juiste antwoorden met elkaar te bedenken. Drie groepen eindigden gelijk, dus werd de bonusvraag ingezet: Hoeveel soorten zweefvliegen bestaan er?

Pitches

Toen was het moment van de pitches aangebroken. Enkele vrijwilligers vertelden kort over de initiatieven waar ze mee bezig zijn. Olga beet de spits af met een relaas over het plaatsen van een regenton op een schoolplein in Amsterdam Zuid. De installatie van de ton gebeurde in het bijzijn van de kinderen van de leerlingenraad. Die kwamen zo meer te weten over het probleem van regenwateroverlast in Amsterdam en werden geïnspireerd tot verder acties.

Groen boekje

Irene van Zuidmoes en Zuiderkruid vertelde over haar initiatief om een groen (kook)boekje te maken met recepten van lokaal geteelde ingrediënten. Het recept moet tenminste 1 ingrediënt bevatten dat op een buurttuin groeit. Tuinier jij op een buurttuin en heb je zin om mee te doen aan dit boekje? Stuur dan je recept, informatie over je tuin en wat foto’s naar het volgende e-mail adres: Zuiderkruid@hotmail.com

Bettina gaf een wervend praatje over het opknappen van 43 boomtuinen in de Van Woustraat. Enkele bewoners en een lokale ondernemer zijn bezig om deze verwaarloosde boomtuinen weer mooi te maken. Samen met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid is een begin gemaakt door boomtuinen in te zaaien met bijenplanten. Er is echter nog veel werk te doen, dus ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail naar Anna@NMTZuid.nl

De verzorging van de middag was uitstekend. Buurtgebouw Hendrick de Keijser was mooi aangekleed door het team, wat bij droeg aan een gezellige sfeer onder de deelnemers. Als je eens iets te vieren hebt en op zoek bent naar een leuk locatie, dan is deze plek een aanrader. Je kunt contact opnemen via: buurtgebouwhdk@gmail.com.

De heerlijke hapjes waren bereid door The Eet-Team. Zij gebruiken biologische en op duurzame wijze geproduceerde ingrediënten. De producten zijn ook nog eens zoveel mogelijk seizoensgebonden en lokaal geproduceerd. Contact opnemen kan via: eten@the-eet-team.nl.