Workshop Wormen als huisdieren

ma 26 maart 2018 - 19.30-21.30 uur

Workshop Wormen als huisdieren

Wil je gaan composteren? Maar heb je nog wat extra kennis nodig om aan de slag te gaan?
Twijfel je over welk composteersysteem het beste bij jou past? Doe dan mee aan één van de workshops die we in februari en maart organiseren. 

De drie workshops hebben elk een eigen insteek en worden op verschillende locaties gegeven.

Workshop

In de stad kun je op je balkon, binnenshuis of in je tuin hele mooie wormencompost maken. Wil je dat gaan proberen en heb je zin om je eigen wormencompostbak te maken? Dan is deze workshop iets voor jou! Toos Tuin zal je eerst wat meer over wormen vertellen en daarna ga ja aan de slag met gerecyclede emmers, een priem of boormachine, versnipperd karton en compost. Aan het eind van de avond neem je jouw wormencompostbak compleet met wormen mee naar huis. De workshop is op maandagavond 26 maart van 19.30-21.30 uur in Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133.

Waarom composteren?

Als we onze geveltuinen en balkonplanten mooi groen willen hebben, dan is het belangrijk om het bodemleven met compost te voeden. Dat kunnen we verkrijgen door keuken- en tuinresten onder gecontroleerde omstandigheden om te laten zetten door levende organismen. Compost verbetert ook de structuur van de bodem, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem opgeslagen kan worden. Plantenwortels vinden gemakkelijker water en voedsel en kunnen beter in de bodem dringen. Voor meer informatie over composteren, kijk eens op onze compostpagina of onze wormencompostpagina.

Meer weten en aanmelden

Je kunt je inschrijven via het onderstaande betalingsformulier. De bijdrage in de kosten zijn €25 of €20 voor NMT-pashouders. Je plaats is gereserveerd na betaling. Opgeven vóór 23 maart. De workshop gaat door bij 7 deelnemers en 15 is het maximale aantal. Als je interesse hebt in één van de andere workshops, kijk dan bij de Workshop Composteren op je balkon of de Workshop Composteren in je tuin.  Heb je vragen, stuur een e-mail naar Els@NMTZuid.nl

Betaling Workshop Maak je eigen wormenbak

Betaling Workshop Maak je eigen wormenbak

Bezig met versturen