Werkochtend Vondelpark (nieuw)

do 01 juni 2017 - 10:00-12:30 uur

Werkochtend Vondelpark (nieuw)
Help mee met het onderhoud en verder verfraaien van het park, zoals het terugbrengen van extra kleur en bloemen van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Word jij een heester en Rhododendron meester?

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te helpen in het Vondelpark, natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten.
Kom gerust eens langs bij een werkochtend en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden.
Groenkennis is niet nodig, een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en geeft uitleg en tips wat er moet worden gedaan.

Locatie werkochtend

Er wordt vooral gewerkt in de ‘slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenweg’ genoemd. Deze bevindt zich tussen de hoofdingang van het park bij de Stadhouderskade tot de Vondelbrug. Maar ook andere delen van het park worden onder handen genomen.

Vandaag verzamelen we bij de slurf ter hoogte van de StayOkay Vondelpark.
Elke werkochtend start met koffie/thee en uitleg over de werkzaamheden van die ochtend.

Data

De werkochtenden vinden plaats van 4 mei tot en met 19 oktober 2017 in de even weken op donderdagochtend van 10.00-12.30 uur.
Juni: 1, 15, 29
Juli: 13, 27
Augustus: vakantie. Vrij werken voor wie wil
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de Agenda van www.nmtzuid.nl.

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Stadsdeel Zuid-Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. De extra handen van vrijwilligers worden gebruikt voor de speciale wensen, zoals het onderhouden van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Door een speciaal waterfilter in de grond krijgen de wortels van diverse flora nu niet voldoende lucht; door daar extra aandacht aan te besteden wordt de groei en bloei positief bevorderd.

Meer informatie

Meer informatie over dit medebeheerproject van Natuur&Milieuteam Zuid via Simone: simone@nmtzuid.nl.