15e Nationale Tuinvogeltelling

za 27 januari 2018 - 10-11.00 uur?

15e Nationale Tuinvogeltelling

tuinvogeltelling

 

Op 27 en 28 januari 2018 vindt de feestelijke 15e editie van de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Hoe staat het er voor in onze tuinen? Welke soorten komen dit jaar in de top 3? Doe mee en tel een half uur lang wat je in jouw tuin aan vogels ziet.

Handige tips voor het tellen

Op de Tuinvogeltellingspagina staan allerlei tips om probleemloos te tellen. Er is zelfs een speciale app voor gemaakt, zowel voor apple als android. Nu nog makkelijker tellen.

KNNV Amsterdam organiseert een Minicursus Tuinvogels herkennen tellen op donderdag 11 en zondag 21 januari  op Volkstuinpark Amstelglorie!

Meer vogels in je tuin krijgen? Op deze pagina staan veel handige tips!

Wat doet Vogelbescherming Nederland met de gegevens van de Nationale Tuinvogeltelling?

De Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn: landelijk, per provincie en per gemeente. In combinatie met de resultaten van andere jaren en andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. Met deze gegevens bepaalt Vogelbescherming hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

Het is goed om je te realiseren dat het er niet om gaat dat de Tuinvogeltelling een compleet beeld oplevert. De momentopname wordt ieder jaar op vergelijkbare wijze genomen, waardoor dat op lange termijn een goed beeld oplevert.

Hier staan de resultaten van 2017