Landelijke compostdag

za 17 maart 2018 - hele dag

Landelijke compostdag

Zaterdag 17 maart is de twaalfde Landelijke Compostdag. Deze dag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) en je kunt op veel plaatsen gratis compost ophalen. Hiermee willen zij het centraal inzamelen en composteren van GFT afval promoten. Door het hele land vinden er ook activiteiten plaats van organisaties die buurt- en thuiscomposteren promoten.

Landelijke compostdag in Zuid

In Amsterdam Zuid zullen er op de landelijke compostdag twee activiteiten plaatsvinden. ‘s Morgens kun je in Buurthuis Plan C mee komen helpen met compost zeven. Je kunt na afloop een zakje prachtige compost mee naar huis nemen en al je compostvragen stellen. ‘s Middags is Natuur&Milieuteam Zuid te vinden in Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Ook daar kun je informatie over composteren krijgen én zakjes compost van de gemeente Amsterdam ophalen.

Waarom compost gebruiken?

Als we onze geveltuinen en balkonplanten mooi groen willen hebben, dan is het belangrijk om het bodemleven met compost te voeden. Dit zwarte goud verbetert ook de structuur van de bodem, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem opgeslagen kan worden. Plantenwortels vinden gemakkelijker water en voedsel en kunnen beter in de bodem dringen. Voor meer informatie over composteren, kijk eens op onze compostpagina of onze wormencompostpagina.

Meer informatie

Zaterdag 17 maart van 10.00 tot 13.00:  Buurthuis Plan C, Smaragdplein 24.

Neem een zak of een emmer voor je compost mee!

Zaterdag 17 maart van 14.00 tot 16.00: Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115.

De activiteiten zijn gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Heb je nog vragen, schrijf dan naar Els@NMTZuid.nl.

Compostcursussen

In maart zijn er ook nog twee compostworkshops: Composteren in je tuin op zaterdag 10 maart in Buurthuis Plan C en Maak je eigen wormenbak op maandagavond 26 maart in Wijkcentrum De Pijp. Ook zal van april tot oktober de jaarlijkse compostmeestercursus plaatsvinden. In deze cursus van 7 bijeenkomsten gaan we het hebben over hoe je bewoners kan verbinden om samen te composteren en zo een bijdrage te leveren aan het sluiten van kringlopen. Op die manier wordt de bodem gevoed en het groen in de buurt verbeterd!