KNNV Minicursus “Tuinvogels herkennen” Let op starttijd gewijzigd!

zo 21 januari 2018 - 11.30-15.30 uur

KNNV Minicursus “Tuinvogels herkennen” Let op starttijd gewijzigd!

START 11.30 UUR!

Leer in dagdeel met een excursie hoe je tuinvogels kunt herkennen en benoemen. En leer hoe je meer tuinvogels in jouw tuin te zien krijgt. Voor tuinders en buurtgenoten van Amstelglorie biedt KNNV Amsterdam een gratis minicursus ‘Tuinvogels herkennen aan. De cursus is in het clubhuis van Amstelglorie en direct daarna volgt een excursie over het tuinpark. Heb je zelf een verrekijker? Neem die dan vooral mee!
Cursusleiding : Martin Camphuijsen, Excursieleiders: Wilfred Reinhold, Thea Dammen en Petri Schimmel.

Tuinvogels herkennen

Welke vogels zie je in jouw tuin? Het verschil tussen de mus en de merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees? Of zit er een
ringmus of huismus op de voedertafel? In samenwerking met Jaarrond Tuintelling geeft KNNV Amsterdam een minicursus tuinvogels herkennen.

Excursie

Direct aansluitend aan het cursusgedeelte. Maximaal 40 deelnemers.  Trek stevige wandelschoenen of laarzen aan en warme en/of regenkleding. Beschik je over een verrekijker, neem deze dan mee voor de excursie.

Als je deze minicursus volgt, kun je in het weekend van 27 en 28 januari 2018 goed toegerust meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Vogels tellen kun je naar keuze doen op je eigen wintervolkstuin of thuis vanachter het raam met zicht op een binnentuin of ander groen.

Deelname

Gratis. Koffie & thee zijn voor eigen rekening aan de bar verkrijgbaar.

Aanmelden

Opgeven onder vermelding van Tuinvogels 21-01 via emailadres cursus@amsterdam.knnv.nl

Locatie

Clubhuis Volkstuinpark Amstelglorie, Jan Vroegopsingel 7.