Fototentoonstelling Fraaiste Groene Gevels

do 21 december 2017 - 10.00-17.00 uur

Fototentoonstelling Fraaiste Groene Gevels

Van 4 tot en met 21 december, maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00
40 prachtig begroeide gevels in Amsterdam Zuid zijn dit najaar door buurtbewoners genomineerd voor de Verkiezing Groene Gevel van Natuur&Milieuteam Zuid. Fotograaf Maarten Wesselink heeft al deze gevels fraai gefotografeerd. Op vrijdag 1 december is de tentoonstelling feestelijk geopend. De foto’s zijn tot en met donderdag 21 december (bijna kerst) in Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133 te bewonderen van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Iedereen is welkom.

Sieraad voor de stad

Verticaal groen is in een stad, waar ruimte schaars is, dé oplossing! Zeker in de oude wijken binnen de A10 is niet veel ruimte voor grote oppervlakten met planten en bloemen. Tenminste, niet horizontaal. Maar wél verticaal, tegen de gevel. Een muur met klimplanten ziet er prachtig uit en is een aanwinst voor het straatbeeld en de natuur. Van bloeiende blauwe regen in het voorjaar tot vlammende wilde wingerd in het najaar, ze vormen een sieraad voor de stad.

Droger, stiller, gezonder

Naast mooi is een groene gevel enorm nuttig. Planten vergroten de isolatiewaarde: de gevel blijft droger, het huis warmer in de winter en koeler in de zomer. Ook werkt een begroeide muur geluidswerend en vangen bladeren fijnstof af, dat met regen naar het riool spoelt. Een stuk gezonder dan dat dat stof in je longen terecht komt.
Met de Verkiezing Groene Gevel en bijbehorende fototentoonstelling wil Natuur&Milieuteam Zuid de aandacht vestigen op al deze positieve aspecten van verticaal groen, en zo de aanplant van groene gevels stimuleren.