Dag van de Aarde

zo 22 april 2018 - 12.00-17.00 uur

Dag van de Aarde

De Dag van de Aarde (Engels: Earth Day) is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. In Nederland vertegenwoordigt de Stichting Dag van de Aarde de Earth Day Association. De Dag van de Aarde is nu een geheel van activiteiten in het hele land. Het accent ligt daarbij zeker de laatste jaren informatie op positivisme en minder op actievoeren. Om de aandacht voor de aarde ook na deze periode vast te houden, geeft de stichting een krant uit, de Krant van de Aarde.

Aarde op de Geveltuinendagen in Amsterdam

Van oudsher worden de geveltuinendagen, groene straatacties en onze Natuur&Milieumarkt gepland rondom de Dag van de Aarde. Met bakfietsen werd mooie aarde gebracht naar nieuwe geveltuinen. Er werd op al die dagen geld ingezameld voor een goed doel door plantjes te verkopen.

2018 wordt bijzonder

Laat deze dag nou dit jaar precies op zondag 22 april vallen, op het 25 jarig jubileum van onze markt in het Sarphatipark. 😀
Dat wordt feest! Het programma is nog in de maak.

Wil je meedenken of helpen laat het ons weten via info@NMTzuid.nl. Of bel met Anna, Lilian of Els via 020-400 45 03.