Workshop bloembollen

za 14 oktober 2017 - 11.00-12.00 uur

Workshop bloembollen

Vier het voorjaar in het najaar

Is het buiten nat en kil? Geef je winterdip geen kans, en doe mee met de bloembollenactie van Natuur&Milieuteam Zuid. Oktober-november is de ideale tijd om bollen te planten. In de lente word je beloond met vrolijke kleuren in je straat. Geniet nu vast van de voorpret!

Workshop plus 10 gratis biobollen

Zaterdag 14 oktober van 11.00-12.00 uur geeft Wim Postema een workshop over bloembollen. Je leert welke verschillende soorten er zijn, hoe bollen groeien en bloeien, en hoe je ze moet planten. De workshop is in Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133, Amsterdam. De kosten zijn 5 euro. Dit is inclusief een zakje gele krokussen (‘Yellow Mammoth’) om in je eigen straat te planten. Geef je op door het formulier hieronder in te vullen en te betalen. 

Kun je niet bij de workshop zijn maar wil je wel graag krokussen voor in je straat, geef dat dan door bij de kortingsactie: biologische bloembollenactie

Waarom biologisch?

Wim Postema van Hoeve Vertrouwen is al sinds 1992 kweker van biologische bloembollen, hij is er zelfs de uitvinder van. Hiermee heeft hij wereldwijd een trend gezet. Juist de normale bollenteelt is enorm vervuilend. Bloembollen op een schone en duurzame manier kweken, heeft dus veel zin. De bollen die je bij de Workshop krijgt zijn biologisch. Zonder gif en chemicaliën, goed voor mens én bij. Ook zijn het botanische bollen. Dat betekent dat ze volgende jaren weer opkomen als je ze in de grond laat zitten.

Godenvoer voor vroege bijtjes

Bollen als krokussen en hyacinten bloeien vroeg in het jaar, als er nog niet veel in bloei staat en het koud kan zijn. Extra feestelijk dus als de vrolijke kleuren je dan al tegemoet knallen. Maar ook voor de bijen is dat goed nieuws, die in het prille voorjaar nog maar weinig te eten kunnen vinden.

Samen de straat opfleuren

Vrijwilligers uit De Pijp en Natuur&Milieuteam Zuid gaan na de workshop de Van Woustraat in om samen bollen te planten. Een aantal boomtuinen zal opgevrolijkt worden met bloembollen die in het voorjaar kleuren en fleuren. Zin om mee te doen? Stuur een mailtje naar Anna@NMTzuid.nl of bel: 06-20539406.

Ondernemers zetten ook de bloemetjes buiten

Ondernemers in De Pijp kunnen ook meedoen met de opfleuractie. Zij kunnen met korting biobollen kopen bij Natuur&Milieuteam Zuid om in de boomtuinen voor de deur te planten.

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid: Anna@NMTzuid.nl of bel: 06-20539406.

Betaling Bloembollen workshop

Betaling Bloembollen workshop

Bezig met versturen