Smaragdplein wordt Smaragdgroen

Smaragdplein wordt Smaragdgroen

Eetbare siertuin

We hebben groen licht gekregen voor een groen Smaragdplein! Een groep bewoners heeft subsidie aangevraagd om het plantsoen om te toveren in een eetbare siertuin. Dat is een tuin vol eetbare planten en kruiden in verschillende lagen. De nadruk ligt niet op het oogsten van voedsel, we hopen dat er een klein beetje overblijft om te proeven nadat de vogels er van genoten hebben. We hebben net gehoord dat de subsidie is toegekend door Stadsdeel Zuid. Dat betekent dat we het project kunnen realiseren, dit najaar nog!

Vanaf maart dit jaar ia een aantal bewoners van het Smaragdplein bij elkaar gekomen met als doel het groen op het plein te veranderen en verbeteren. We hebben een leuke groep enthousiastelingen verzameld. Waaronder een landschapsarchitect, een buurvrouw die al een voedselbos heeft, iemand die ervaring als penningmeester heeft, een buurman die verstand heeft van ICT en buurtbewoners die graag willen meedenken en meewerken als de tuin er eenmaal is. Ook hebben we contact gehad met Plan C en Combiwel, dat zijn andere gebruikers van het plein waar we graag mee willen samenwerken.

Wat gaan we doen

Het plantsoentje staat nu nog vol met sneeuwbessen en bomen, achter een hek. Eind oktober komt een hovenier de struiken er deels uit halen en een schelpenpad aanleggen. Het hek blijft, een deel van de struiken aan het hek ook. Twee dode bomen gaan weg en de rest blijft staan. Na de voorbereidingen door de hovenier gaan wij met z’n allen de biologische eetbare planten in de tuin zetten op op 2 november. We letten natuurlijk op biodiversiteit en kwalitatief duurzame planten! Daarna wordt – in ieder geval eens per twee weken – de tuin een paar uur opengesteld voor iedereen die wil komen kijken of helpen.

Hulp is welkom

Wil je meehelpen en betrokken worden bij dit leuke project? We kunnen nog handen gebruiken. Sowieso op de dag dat we de planten gaan planten, maar daarna ook als je wilt komen tuinieren, een rondleiding wilt geven, wilt opruimen of snoeien en nog veel meer. Dit is een groot project dus we kunnen mensen met verschillende kwaliteiten gebruiken. Meldt je aan via info@nmtzuid.nl, dan nemen we contact met je op.


2 reacties

  1. Angeliki Tombros schreef:

    Ik zou het heel leuk vinden om mee te helpen met planten en met tuinieren op het Smaragdplein.
    Vriendelijke groet,
    Angeliki

Laat een reactie achter