Geslaagde snoeiworkshop op Twikkel

Geslaagde snoeiworkshop op Twikkel

Snoeiworkshop

Afgelopen zondagmorgen 25 maart heeft Gerard Schuitemaker aan buurtbewoners en andere geïnteresseerden, onze snoeiworkshop buiten gegeven. We hebben vooral verjongingsingssnoei toegepast, waarbij je zorgt dat een struik weer fris en vrolijk gaat bloeien.
Er is hard gewerkt en het snoeihout is meteen verwerkt in de takkenrillen van Twikkel. Struikkamperfoelie en wilde rozen zijn fors aangepakt. Een mooi begin, want er zijn nog wel meer struiken die wat aandacht mogen krijgen. Hier staan de foto’s!

Ecozone

Materiaal en plantjes werden aangeleverd door Luis, ecologisch medewerker van Stadsdeel Zuid. Enthousiast vertelde hij over het ecolint in Zuid, hoe dat zorgt voor verbetering van de biodiversiteit in Amsterdam Zuid. En Twikkel is daar een onderdeel van. Samen gaan we in de komende jaren Twikkel bloeiender en gevarieerder maken. Hij helpt de Twikkelgroep daar graag in verder.

Het was een goede dag om buiten te werken! Binnenkort gaan we verder met snoeien en planten! Voor meer workshops en cursussen kijk in onze agenda of meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief onderaan de startpagina.

Zin om mee te doen op Twikkel?

Meld je dan aan bij Menno Muurlink, mennomuurlink@hotmail.com06-58 839 818.

Meer weten over het opstarten van een groengroep?

Bel of mail met Lilian Voshaar van Natuur&Milieuteam Zuid, Lilian@NMTzuid.nl, 06-20 539 534.


Laat een reactie achter