Inkoopactie waterpasserende tegel

Inkoopactie waterpasserende tegel

Wil jij meedoen met onze inkoopactie voor een waterpasserende tegel van Gewildgroei? Lees dan snel verder en bestel!

Een open tegel

Groen is niet alleen vaak prachtig, het helpt ook om wateroverlast tegen te gaan. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer groen in het straatbeeld komt? Een tegel er uit en groen er in! Maar soms heeft groen maar een klein stukje aarde nodig om uit te groeien tot iets geweldigs. En op een aantal plekken zijn tegels of een andere soort verharding onvermijdelijk. Dan kan je kijken naar waterpasserende tegels of waterdoorlatende verharding.

Er zijn behoorlijk veel opties op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan houtsnippers in je tuin, grind in plaats van tegels om op te parkeren of gras als tuinpad. Eén van de opties is een waterpasserende tegel van Gewildgroei en Living Pavement. Het gaat om ‘een open tegelsysteem dat ruimte geeft aan spontane vegetatie in de openbare ruimte. Living Pavement legt verbanden tussen actuele thema’s als regenwateroverlast, het hitte-eiland-effect en fijnstof en de groeiende behoefte van de stedeling aan meer contact met groen in de directe leefomgeving (bron: gewildgroei.nl).’ Natuur&Milieuteam Zuid verkoopt deze tegel nu voor een aantrekkelijke prijs aan bewoners.

Maatregel 1 van Project Regenbestendig

De inkoopactie waterpasserende tegel is de eerste van vijf maatregelen die voortkomen uit project Regenbestendig. In 2018 gaat Natuur&Milieuteam Zuid bewoners kennis laten maken met vijf maatregelen die bewoners zelf kunnen treffen om wateroverlast tegen te gaan. Wateroverlast is een steeds vaker voorkomend probleem, ook in Amsterdam. Er valt steeds meer regenwater in korte hevige buien en dit kan ons riool niet aan. Daarom willen we stimuleren dat er meer groen in de stad komt en minder verharding. En als we regenwater nuttig kunnen gebruiken is dit al helemaal een win-win situatie. Lees hier meer achtergrondinformatie over het project Regenbestendig.

Bestellen

In samenwerking met Gewildgroei hebben Natuur&Milieuteam Zuid en het Groen Gemaal in het Sarphatipark een aantal tegels ingekocht voor een voordelige prijs. In deze tegels zit een gat waaruit vegetatie kan groeien, zie afbeelding. De grootte van de gaten verschilt per tegel. Als je normaal een tegel besteld dan kost dat je inclusief verzending €21,95. Je kan de tegel nu bij ons bestellen voor €5. Vervolgens kan je hem vanaf 22 maart komen halen bij wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133. Op de Natuur&Milieumarkt op 22 april in het Sarphatipark is het ook mogelijk om je tegel af te komen halen. Natuurlijk mag je zelf bepalen waar je hem plaatst. Maar let op: op = op! Er zijn 18 tegels beschikbaar, mogelijk wordt dit aantal later uitgebreid. Maximaal 1 tegel per persoon. Via onderstaand formulier kan je bestellen en betalen. Als je vragen over de inkoopactie of project regenbestendig hebt kan je contact opnemen met Anna Galenkamp via de mail of telefonisch door te bellen naar: 06-20539406.

Demonstratie

Wil je voor je besteld goed weten hoe zo’n waterpasserende tegel er uit ziet? Op 22 maart, de Wereld Waterdag, gaan we er een aantal plaatsen. Dat doen we op het Groen Gemaal in het Sarphatipark om 16 uur. Laat het Anna van te voren even weten als je van plan bent om te komen kijken. Je bent van harte welkom. We verwachten dat het een half uurtje duurt, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Betaling bestellen Gewildgroei tegel

Betaling bestellen Gewildgroei tegel

Bezig met versturen

 

 


Eén reactie

  1. Nelien Krijtenburg schreef:

    Ik heb dit van Fred doorgestuurd gekregen want ook hij vindt dit echt iets voor mij 😉

Laat een reactie achter