Vrije plekken in Kruidentuin Van Tuyllplein

Vrije plekken in Kruidentuin Van Tuyllplein

In de kruidentuin op het Van Tuyll van Serooskerkenplein in de Stadionbuurt zijn voor het komende seizoen nog enkele kruidenvakken vrij.

Interesse? Neem contact op met David van Bezooijen, david@nmtzuid.nl of 06-83 170 926.

Wat is de kruidentuin?

De kruidentuin ligt midden op het plein en is door stadsdeel Zuid beschikbaar gesteld aan bewoners van de Stadionbuurt die hun eigen kruiden willen laten groeien. Alles is door bewoners zelf aangelegd.

Wat mag je in de kruidentuin kweken?

Het begrip ‘kruiden’ wordt ruim geïnterpreteerd; van keukenkruiden, medicinale kruiden, kruidachtige planten (die niet of in zeer geringe mate verhouten) tot en met eetbare bloemen zijn in de tuin te vinden. Echter, het is niet de bedoeling dat het een moestuin of volkstuin wordt.

Gezamenlijke werkdagen

Het Natuur&Milieuteam Zuid organiseert ca. 6 maal per jaar gezamenlijke werkdagen. Vaak is een groendeskundige aanwezig voor tips en adviezen. Deze werkdagen zijn niet absoluut verplicht maar uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Daarnaast is het een mogelijkheid om met de andere tuinierders van gedachten te wisselen.


Laat een reactie achter