Groene cursussen in 2018

Groene cursussen in 2018

Heb je zin om meer te weten over geveltuinieren, moestuinieren of composteren? Dan zijn er tal van mogelijkheden dit voorjaar bij Natuur & Milieu Team Zuid!

Compostworkshops

Wil je gaan composteren? Maar heb je nog wat extra kennis nodig om aan de slag te gaan? Twijfel je over welk composteersysteem het beste bij jou past? Doe dan mee aan één van de workshops die we in februari en maart organiseren. De drie workshops hebben elk een eigen insteek en worden op verschillende locaties gegeven. Op vrijdag 23 februari vindt de workshop Composteren op je balkon plaats in het Groen Gemaal. Op zaterdag 10 maart gaat het over Composteren in je tuin bij buurthuis Plan C. En op maandagavond 26 maart kun je aan de slag met het maken van je eigen wormencompostbak bij Wijkcentrum De Pijp. Voor meer informatie, schrijf naar Els@NMTzuid.nl.

Voorjaarssnoeiworkshops

Hoe krijg je meer bloei en vruchten in je tuin? Door op het juiste moment en op de goede manier te snoeien! Wil je op een makkelijke en begrijpelijke manier leren, doe dan mee met een van onze snoeiworkshops in maart. Zondagmorgen 25 maart in Buitenveldert op Twikkel of zaterdagmorgen 31 maart op Kinderboerderij De Pijp.

Moestuincursus

In vier lessen leer je de basis voor je eigen moestuin, krijg je tips over bodem en bemesting en ontdek je nut en noodzaak van biodiversiteit, zaai-planning en vruchtwisseling. De perfecte voorbereiding om daarna met succes aan de slag te gaan in je eigen (moes)tuin of vierkantemeterbak! De cursus vindt plaats op 25 maart, 8, 15 en 22 april. Voor meer informatie over de cursus kijk op het agendabericht. Op onze themapagina vind je ook van allerlei tips over moestuinieren. Om je voor de cursus aan te melden, schrijf naar veltamsterdam@gmail.com.

Geveltuinworkshops

Heb je onlangs een geveltuin aangevraagd in Amsterdam of overweeg je om er een aan te vragen? En heb je behoefte aan tips en trucs over het tuinieren in een geveltuin? Bereid je goed voor op komend tuinseizoen door mee te doen aan de geveltuinworkshop op donderdag 12 april van 19.00-21.30 uur of zaterdag 14 april van 10.00-12.30 uur bij Natuur&Milieuteam Zuid en leer specifiek tuinieren in een geveltuin. Hovenier Toos Tuin gaat ons onder andere leren hoe we de grond van een geveltuin moeten voorbereiden, hoe je het beste een plant kunt planten, waar je rekening mee moet houden als je een plant kiest en hoe je de geveltuin goed onderhoudt tijdens de verschillende seizoenen. Voor meer informatie over geveltuinieren, kijk eens op onze themapagina. Heb je nog vragen, schrijf naar Anna@NMTZuid.nl.

Compostmeestercursus

Wil jij graag dat er op steeds meer plaatsen in de buurt compost gemaakt wordt? En wil je je inzetten om buurtbewoners met elkaar te verbinden om samen bij te dragen aan het sluiten van kringlopen? Vind je het belangrijk dat de bodem gevoed wordt en het groen in de buurt verbeterd? Dan is deze cursus iets voor jou! Tussen april en oktober gaan we het onder andere hebben over het gemeentelijke afvalbeleid, verschillende composteersystemen, het composteerproces, bodemleven en buurtcomposteren. En we gaan op excursie naar het Bezoekerscentrum van het Comité Jean Pain in België. Schrijf naar Els@NMTZuid.nl om informatie te ontvangen zodra alle data bevestigd zijn. Voor meer informatie over composteren, kijk op onze themapagina.


Laat een reactie achter