Onthulling borden watertuinen

Onthulling borden watertuinen

Feestelijke onthulling nieuwe borden

Op dinsdag 5 december zijn er nieuwe borden onthuld met informatie over de watertuinen in de Boerenwetering. Het was een feestelijk moment waar vrijwilligers, buurtbewoners, medewerkers van Natuur&Milieuteam Zuid en medewerkers van Waternet samen het glas op hebben geheven. Waternet heeft de borden bekostigd. De vrijwilligers die de watertuinen  onderhouden zijn er erg blij mee. De borden prijken op drie bruggen over de Boerenwetering tussen de Hobbemakade en de Ruysdaelkade.

Op de borden staat onder andere uitgelegd waarom de watertuinen goed zijn voor de waterkwaliteit in de grachten, welke vogels er broeden en welke planten er op de watertuinen groeien. De vorige borden hebben het jaren uitgehouden maar waren aan vervanging toe. Binnenkort worden er ook borden in het Engels geplaatst. Dan kunnen – naast buurtbewoners en passanten – ook toeristen lezen over dit mooie project dat al ruim twintig jaar bestaat.

Kom kijken of meehelpen!

Heb je de feestelijke onthulling gemist, maar wil je de borden wel zien? Natuurlijk kun je de volgende keer als je over de bruggen fietst even afstappen om een kijkje te nemen. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de Watertuinen. Als je een zaterdagochtend wilt komen helpen met de vrijwilligers, die de watertuinen onderhouden, neem dan contact op met Natuur&Milieuteam Zuid: info@NMTzuid.nl.


2 reacties

  1. dieneke schreef:

    Mooi dat het al zo lang door gaat.
    Succes voor de werkers!

Laat een reactie achter