Tiende regenton geplaatst!

Tiende regenton geplaatst!

De tiende regenton is geplaatst

Op 29 november is de tiende en voorlopig de laatste regenton geplaatst door Natuur&Milieuteam Zuid bij de middelbare school Spinoza20first bij het Martin Luther Kingpark. In 2017 zijn er in totaal tien regentonnen geplaatst op verschillende plekken in Amsterdam Zuid. Door te laten zien wat het nut van een regenton is en hoe je deze makkelijke aan kunt sluiten willen we Amsterdammers motiveren om ook mee te doen. Een regenton bespaart kraanwater, kan gesjouw met gieters om groen te onderhouden voorkomen en is een buffer bij hevige regenbuien. Door de tonnen zichtbaar in het straatbeeld te brengen worden anderen ook enthousiast over een regenton.

Wil je meer weten?

Op deze kaart kan je zien waar alle tonnen zijn geplaatst. Voor meer info over het project kijk hier.

In 2018 gaat Natuur&Milieuteam Zuid verder met het regenbestendig maken van de omgeving. Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de toekomstplannen. Je kan ook contact opnemen met Anna Galenkamp als je meer wilt weten over regentonnen of het regenbestendig maken van je leefomgeving. Per mail of telefonisch: 06-20539406.


Laat een reactie achter