Uitreiking Grote Mini Prijs 2017

Uitreiking Grote Mini Prijs 2017

En de winnaar is…

Kinderboerderij De Pijp heeft dit jaar de Grote Mini Prijs gekregen. Sinds twee jaar wordt deze prijs uitgereikt door deelnemers van de Opentuinendag in De Pijp. De opbrengst van de Opentuinendag wordt aan een goed en duurzaam groen doel in de buurt gegeven. Afgelopen jaar was dat het Groen Gemaal en dit jaar de Kinderboerderij De Pijp.

De prijs bestaat uit een houten beeld gemaakt door Stichting Stadshout en een financiële bijdrage. De kinderboerderij is heel blij met de prijs. José (op de foto neemt ze de prijs in ontvangst) heeft gezegd dat het geld gebruikt wordt om twee educatieve borden mee te bekostigen. Zo leren de kinderen meer over bijen en andere kleine insecten die rondom de kinderboerderij te vinden zijn.

De prijs is vernoemd naar Mini Groot, een bewoonster van De Pijp en vrijwilliger ook in de daktuin van Huis van de Wijk De Pijp. Zij organiseerde heel lang de Opentuinendag in De Pijp, haalde iedereen er bij, wierf nieuwe leden en deed de administratie. Zelf had ze een schitterende tuin aan de Hemonystraat.

 


Laat een reactie achter