Zeisen en maaisel ruimen Koeienweide

Ambachtelijk zeisen

Tijdens de werkochtend Koeienweide op 11 oktober kregen we speciaal bezoek van het Zeis Collectief Amsterdam. Zij willen het ambachtelijke vak ‘zeisen’ in stand houden. Onze vrijwilligers kregen uitgebreide uitleg en een demo. Sommigen konden de zeis ook zelf even uitproberen. Vervolgens is een flink stuk land rondom het insectenhotel gezeisd. De groep zoekt nog nieuwe locaties waar ze kunnen zeisen.

Maaisel

Natuurlijk ging het ‘gewone’ werk ook door. Het merendeel van het riet en andere flora op de Koeweide was eerder in de week gemaaid vanwege einde seizoen en moest nog opgeruimd. Met riek en kruiwagen werd het maaisel afgevoerd naar de composthopen. Wat soms weer leuke beelden gaf.

Ook meehelpen?

Dit jaar vinden er nog twee werkochtenden Koeienweide plaats op 21 oktober en 8 november (nestkasten leeghalen). Zie de Agenda.

 


Laat een reactie achter