Meer Groen in de stad: ga ook aan de slag!

Het wordt steeds groener in Amsterdam. En dat is goed, want groen is mooi, bevordert biodiversiteit en maakt de stad regenbestendig. Waar eerst nog saaie tegels lagen, verschijnen steeds meer geveltuinen en buurtboomtuintjes. Her en der poppen bloembakken in de straat op, die vaak gezamenlijk onderhouden worden door buurtbewoners. Ook zijn er de afgelopen jaren grotere, tijdelijke moestuinprojecten ontstaan op braakliggend terrein,  op initiatief van buurtbewoners en met toestemming van de Gemeente. Omdat veel van deze tijdelijke projecten door nieuwbouw weer zijn verdwenen, vinden wij het tijd voor deze hernieuwde oproep:

Vind je het leuk om te tuinieren en wil je graag met buurtbewoners buiten in de weer om een stukje stenige omgeving om te toveren tot een groene oase? Ken jij in je buurt een stuk braakliggend terrein, groot of klein, en jeuken je groene vingers, maar weet je niet hoe je je wensen waar kunt maken? Klim dan in de pen, kruip achter je laptop en mail, schrijf, teken ons je plannetjes en ideeën. Wij bekijken alle inzendingen serieus en gaan er mee aan de slag. Graag tot horens! Bel 06 505 479 82 of 020 662 82 37, mail j.vanduijvenbode@soozamsterdam of kom langs bij ons op de J.M.Coenenstraat 4.

Buurtbloem


Laat een reactie achter