Boomspiegel wordt BuurtBoomTuin

Boomspiegel wordt BuurtBoomTuin

Wie kent ze niet, die kleine tuintjes rond een boomspiegel. Vaak zijn het weelderige bloemenparadijsjes, soms in gebruik als illegale parkeerplek voor een oude fiets. Je ziet ze steeds meer in de straten van Amsterdam en je vraagt je af wie ze onderhoudt en verzorgt. Eigenlijk zou je zelf ook wel zo’n tuintje willen hebben. Dat kan!

De Gemeente Amsterdam ziet graag meer groen in de straat en buurtboomtuintjes horen daar zeker bij. Bewoners kunnen daarom sinds 2012 geheel legaal een boomspiegel adopteren en er een tuintje van maken dat zij zelf onderhouden.

Voorwaarden

Wel zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden om de boom te beschermen. Zo mag de grond bijvoorbeeld niet te veel opgehoogd worden en zijn boomspiegels rond oudere bomen vaak niet geschikt voor beplanting. Meer informatie vind je op onze buurtboomtuin themapagina. Er is een Werkgroep Boomtuinadoptie van ervaringsdeskundigen, die je met raad en daad kunnen bijstaan. Op hun uitgebreide eigen pagina staan alle do’s & don’ts voor het aanleggen van een buurtboomtuin


Laat een reactie achter