Actie biologische bloembollen verlengd

Actie biologische bloembollen verlengd

Vier het voorjaar in het najaar

Is het buiten nat en kil? Geef je winterdip geen kans, en doe mee met de bloembollenactie van Natuur&Milieuteam Zuid. Oktober-november is de ideale tijd om bollen te planten. In de lente word je beloond met vrolijke kleuren in je straat. Geniet nu vast van de voorpret!

Ondernemers en bewoners zetten de bloemetjes buiten

Van winkelen in een kleurrijke straat word je vrolijk! En wie wil er nou niet werken tussen de vrolijke gele krokussen? Alle 600 ondernemers in De Pijp en natuurlijk de bewoners kunnen met korting biobollen bestellen en voor de deur planten, bijvoorbeeld in een boomtuin. Per vijf stuks (Crocus ‘Yellow Mammoth’) betaal je 1 euro.

Je kunt de bollen ophalen en contant betalen van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur op Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133, Amsterdam. Maximaal 25 bollen per persoon, op = op! Je kan nog langs komen tot 2 november, als we daarna nog bollen over hebben dan zetten we dit op deze website.

 

Waarom biologisch?

Juist de normale bollenteelt is enorm vervuilend. Bloembollen op een schone en duurzame manier kweken, heeft dus veel zin. De bollen die je bij Natuur&Milieuteam Zuid bestelt, zijn biologisch. Zonder gif en chemicaliën, goed voor mens én bij. Ook zijn het botanische bollen. Dat betekent dat ze volgende jaren weer opkomen als je ze in de grond laat zitten en nog leuker, het worden er steeds meer.

Godenvoer voor vroege bijtjes

Bollen als krokussen en sterhyacinten bloeien vroeg in het jaar, als er nog niet veel in bloei staat en het koud kan zijn. Extra feestelijk dus als de vrolijke kleuren je dan al tegemoet knallen. Maar ook voor de bijen is dat goed nieuws, die in het prille voorjaar nog maar weinig te eten kunnen vinden.

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid: Anna@NMTzuid.nl of bel: 06-20539406.

 

 

 


Laat een reactie achter