Project Regenton van start!

Project Regenton van start!

Plaatsing eerste regenton

Op zaterdagmiddag 18 maart was de aftrap van het nieuwe project Regenton van Natuur&Milieuteam Zuid. Voorafgaand aan deze middag is de 1e regenton geïnstalleerd in de Quellijnstraat. Daar is een groep bewoners actief om de straat samen groener en leefbaarder te maken. Door middel van een bewonersinitiatief worden er in totaal 4 regentonnen geplaatst, allemaal verschillend. Natuur&Milieuteam Zuid leverde 1 kastanje regenton voor dit project. We hebben het glas geheven op dit leuke initiatief en bewoners en andere geïnteresseerden geïnformeerd over waarom een regenton belangrijk is en hoe je dit aan moet pakken.

Goed voorbeeld…

Doet goed volgen. Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon…? Dat kan! We zijn op zoek naar geschikte locaties voor nog 9 regentonnen. Neem als je geïnteresseerd bent contact op met Natuur&Milieuteam Zuid (mail info@nmtzuid.nl of bel naar 06-20539406) dan krijg je meer informatie. Het is wel belangrijk dat er een regenpijp is en dat er toestemming is van de eigenaar, maar daar kunnen we je bij helpen. Er is heel veel animo voor een regenton. We zijn vooral nog op zoek naar geschikte locaties buiten de Pijp en de Rivierenbuurt.

Op de foto zie je initiatiefneemster van de Groene Quellijnstraat Tetje en haar buren die de regentonnen in de straat krijgen. De foto is gemaakt door Maarten Wesselink.


2 reacties

  1. Anna Galenkamp schreef:

    Dag Monique, leuk dat je interesse hebt in een regenton! Binnenkort beginnen we weer een inkoopactie. Ik zal je op de lijst zetten hiervoor. Wil je over de waterton voor de school en je vraag over een regeling voor basisscholen direct contact met mij opnemen? Dat kan per mail: Anna@NMTZuid.nl of telefonisch: 06-42896933. Groeten, Anna

  2. monique van lennep schreef:

    Graag wil ik een regenton plaatsen, die ook met een slang de geveltuin van water voorziet. Kan ik deze ook bij jullie bestellen?
    Ook geef ik op een basis school natuurles en daar zou een waterton ook goed gebruikt kunnen worden. Hebben jullie speciale regelingen voor basisscholen in Amsterdam?
    Alvast dank, Monique

Laat een reactie achter