Buurtboomtuinproject Hunzestraat

Buurtboomtuinproject Hunzestraat

Bewonersinitiatief buurtboomtuin

Op initiatief van de Bewonerscommissie Tussen de dijken is in de stoep voor het woonblok ruimte gemaakt voor zes buurtboomtuinen. Deze tuinen worden dit voorjaar door de bewoners geschikt gemaakt voor beplanting. Samen met een van de mensen van de werkgroep buurtboomtuin worden er geschikte bloemen en planten geselecteerd en geplant of gezaaid.

Wilgentenen vlechten

Afgelopen zaterdag 18 maart is er een begin gemaakt  met de hekjes om de boomtuinen met wilgentenen. Het resultaat mag er zijn! 15 bewoners hebben enthousiast meegeholpen onder leiding van Sjarifah, een ervaren wilgentenen-vlecht-lerares. Het regende complimenten van buren en voorbijgangers.

Verder aan de slag

Op zaterdag 25 maart is de grond met biologische aarde licht opgehoogd. Er is een tuinpomp geslagen om de tuintjes met grondwater te kunnen bevloeien.

Door deze gezamenlijke aanpak zijn nieuwe en betere contacten ontstaan tussen de bewoners.  De bewonerscommissie denkt met deze activiteiten én het latere reguliere onderhoud van de tuintjes de goede contacten tussen de bewoners te stimuleren en het gevoel van verantwoordelijkheid voor een mooie, nette, ‘groene’ stoep te vergroten.

Meer weten

Neem dan contact op Lilian Voshaar, Lilian@NMTzuid.nl of 06 20 539 534.

En hier staan de foto’s!

Wilgentegen vlechten Hunzestraat


2 reacties

  1. dieneke schreef:

    Weer een mooie nieuwsbrief.
    Woensdag in de Hunzestraat geweest voor advies nu en in de toekomst.

Laat een reactie achter