Kringlooptuin Zuidmoes

Kringlooptuin Zuidmoes

Kringlooptuin Zuidmoes bestaat uit een groep buurtbewoners, die samen moestuinieren op de Zuidas, vlakbij het VU-Ziekenhuis. Met ondersteuning van NMTzuid is er in de groene oase van de Boeletuin een speciale plek ingeruimd voor onze kringlooptuin.

Op een kringlooptuin werk je zoveel mogelijk samen met de natuur, nergens ontstaat afval, alles wat van de tuin komt kan opnieuw gebruikt worden. Het oogstseizoen wordt zo lang mogelijk gerekt en is zo gevarieerd mogelijk. Naast de bekende groente als sla en courgette verbouwen we ook fruit, eetbare bloemen, vergeten groente en vaste planten.

Wij hebben plek voor vrijwilligers van wie het hart sneller gaat kloppen bij het idee je eigen biologische voedsel te kunnen verbouwen. Omdat we samen aan de tuin werken is moestuinervaring niet noodzakelijk. Het enige dat je nodig hebt is 1 á 2 middagen in de week enthousiaste inzet voor moestuinieren. We zijn elke woensdag en vrijdagmiddag op de tuin van 13.00-16.30 uur. Kom langs, eet en doe mee!  Gustav Mahlerlaan 3005.

We moestuineren liever dan facebooken, maar je kunt een kijkje nemen op onze Facebookpagina


Laat een reactie achter