Duurzame paddestoelenkweker zoekt financiers

Duurzame paddestoelenkweker zoekt financiers

Help Containing Mushrooms een zeecontainer te kopen waarin zij een oesterzwammenkwekerij kan beginnen!

In Nederland drinken we veel koffie, 6,5 miljoen liter per dag! Koffie kan veel meer voor ons doen dan alleen heerlijke koffie geven. Na het drinken van de koffie hebben we maar 1% van deze stof gebruikt.

Het residu dat overblijft kan als grondstof gebruikt worden om oesterzwammen op te kweken. Deze heerlijke paddestoelen groeien uitstekend hierop! Helaas gooien we de koffieprut meestal weg. Marleen Sijpestein wil met haar iniatiatief Containing Mushrooms iets doen aan de verspilling van dit mooie organische materiaal en gaat daarom een oesterzwammenkwekerij beginnen.

Deze kwekerij wil ze neerzetten op de Boeletuin, een groene oase omgeven door de kantoren van de Zuidas in Amsterdam. De Boeletuin is een voormalige schooltuin waar mensen uit de buurt een moestuintje kunnen huren. Een lokale oesterzwammenkwekerij past heel goed binnen het concept van de tuin waar voedsel verbouwen centaal staat.

Containing Mushrooms is bezig met een crowdfunding actie op Crowd About Now. Met het geld dat ze verzamelen gaan ze een geïsoleerde zeecontainer aanschaffen.


2 reacties

  1. yarella schreef:

    Samenwerking in zicht.

    Hallo beste mensen,
    Even in het kort, ik ben werkzaam in de bagels and Beens Parnassusweg, en binnenkort ook op die van de vivaldistraat aan de boelelaan. Wij gooien iedere dag 2koffielades vol prut van onze heerlijke arabicabonen uit panama. Echte kwaliteit. Zijn jullie geïnteresseerd? Dan zorg ik er persoonlijk voor dat wij die prut voor jullie bewaren.
    Liefs en hartelijke groet Yarella.

    • Lilian Voshaar schreef:

      Hi Yarella,
      We gaan je genereuze aanbod eens voorleggen bij een paar van de compostinitiatieven hier in Zuid. Mogelijk dat zij meteen ja zeggen.
      Alhoewel 2 koffielades per dag best wel veel is. Graag komen we terug op je vraag.

      Met vriendelijke groet,
      Lilian van NMTzuid

Laat een reactie achter