Het Rosarium in het Vondelpark: herstel in oude glorie

Rosarium

Sinds 2016 worden alle 63 rozenperken van het Rosarium Vondelpark onderhouden door vrijwilligers uit verschillende delen van de stad. Nieuwe vrijwilligers zijn voor het komende seizoen 2017 van harte welkom om mee te helpen. De werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn: schoffelen, (on)kruiden verwijderen, rozen snoeien, grond verbeteren en bemesten, uitgebloeide bloemen wegknippen, hagen netjes houden, rozen planten en de rozentuin netjes houden.

Onder deskundige leiding groeit je kennis over de rozenverzorging in korte tijd en wordt het steeds leuker. Informatie over het onderhoud en het aanmeldingsformulier vrijwilliger vindt je op de website Vondelpark.com en de verslagen van de afgelopen werkochtenden staan op de pagina nieuws. Op de kalender kun je zien wanneer we met elkaar gaan werken in dit prachtige Rosarium.
In 2016 zijn er 18 nieuwe perken beplant met nieuwe geurende en grootbloemige rozen. Kom meegenieten van het opbouwende werk in een rustgevende omgeving en bepaal zelf wanneer het je schikt. Tuingereedschap en werkhandschoenen liggen voor je klaar en we vergeten de thee- en koffiepauzes niet. Voor vragen kun je terecht bij Gon of Hans Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com of bel 06-53713715 (Gon).

Nieuwe rozensnoeicursus 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 van 10-15 uur (boterhammetjes meenemen) organiseert de Stichting Hart voor het Vondelpark een nieuwe rozensnoeicursus, gegeven door een rozenexpert van Belle Epoque Rozenkwekerij Aalsmeer. De eigenschappen, verzorging en behandeling van verschillende rozensoorten krijgen aandacht, je kunt ook vragen stellen over je ‘eigen rozen’ en bovendien gaan we de theorie echt in praktijk brengen in het Rosarium zelf; snoeien dus. Huidige en nieuwe vrijwilligers kunnen zich nu al aanmelden (gratis of vrijwillige bijdrage) en geïnteresseerden vragen wij een bijdrage van €10. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden bij de Stichting Hart voor het Vondelpark, Gon en Hans Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com – je ontvangt binnen enkele dagen een bevestiging van inschrijving. De financiële bijdrage voor aanvang cursus betalen.
Tot ziens in het Rosarium Vondelpark, vanaf woensdag 8 maart 2017.