VOL! Workshop Composteren op je balkon

vr 23 februari 2018 - 10.00-12.00 uur

VOL! Workshop Composteren op je balkon

Deze workshop is vol!

Wil je gaan composteren? Maar heb je nog wat extra kennis nodig om aan de slag te gaan? Twijfel je over welk composteersysteem het beste bij jou past? Doe dan mee aan één van de workshops die we in februari en maart organiseren. 

De drie workshops hebben elk een eigen insteek en worden op verschillende locaties gegeven. De Workshop van vrijdag 23 februari is vol. Op zaterdag 10 maart gaat het over Composteren in je tuin bij buurthuis Plan C. En op maandagavond 26 maart kun je aan de slag met het maken van je eigen wormencompostbak bij Wijkcentrum De Pijp.

Waarom composteren?

Als we onze geveltuinen en balkonplanten mooi groen willen hebben, dan is het belangrijk om het bodemleven met compost te voeden. Dat kunnen we verkrijgen door keuken- en tuinresten onder gecontroleerde omstandigheden om te laten zetten door levende organismen. Compost verbetert ook de structuur van de bodem, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem opgeslagen kan worden. Plantenwortels vinden gemakkelijker water en voedsel en kunnen beter in de bodem dringen. Voor meer informatie over composteren, kijk eens op onze compostpagina of onze wormencompostpagina.

Meer weten over de andere workshops

Als je interesse hebt in één van de andere workshops, kijk dan bij de Workshop Composteren in je tuin of de Workshop Maak je eigen wormencompostbak.  Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar Els@NMTzuid.nl