Burendag Vondelpark

vr 22 september 2017 - 10:00-12:30 uur

Burendag Vondelpark

Deze keer een Werkochtend Vondelpark op vrijdag (ipv donderdag) vanwege Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt.

Iedereen voelt zich toch Buren van het Vondelpark? Help jij ook mee?

We gaan deze dag biologische bloembollen planten in de slurf ofwel de ‘bloemenlaan’. Hoe meer handen hoe mooier het volgend voorjaar wordt. En niet alleen de Vondelpark-bezoeker kan ervan genieten maar ook de bijen en vlinders profiteren ervan!

Vrijwilligers

Iedereen is welkom om te helpen in het Vondelpark, natuurliefhebbers, bezoekers, buurtgenoten, iedereen die het Vondelpark een fijne plek vindt.
Kom gerust eens langs bij een werkochtend Vondelpark en maak kennis met de andere vrijwilligers en werkzaamheden.
Groenkennis is niet nodig, een groenmedewerker van Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en geeft uitleg en tips wat er moet worden gedaan.

Locatie werkochtend Vondelpark

Er wordt vooral gewerkt in de ‘slurf’, vroeger ook wel de ‘Bloemenlaan’ genoemd. Deze bevindt zich tussen de hoofdingang van het park bij de Stadhouderskade tot de Vondelbrug.
Op 22 september verzamelen we in de buurt van de hoofdingang bij de Stadhouderskade: fiets/loop ongeveer 20 meter het park in, wij staan aan de rechterkant.

Data

De werkochtenden vinden plaats tot en met 19 oktober 2017 op donderdagochtend (om de week!) van 10.00-12.30 uur.
September: 22 (Burendag: samen bloembollen planten)
Oktober: 5, 19

Kijk voor een actueel overzicht van de werkochtenden altijd op de Agenda van www.nmtzuid.nl.

Groei en bloei Vondelpark

Het Vondelpark is in 1865 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Stadsdeel Zuid-Gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het park. De extra handen van vrijwilligers worden gebruikt voor de speciale wensen, zoals het onderhouden van de Rhododendrons en verschillende heesterstruiken. Door een speciaal waterfilter in de grond krijgen de wortels van diverse flora nu niet voldoende lucht; door daar extra aandacht aan te besteden wordt de groei en bloei positief bevorderd.

Meer informatie

Meer informatie over dit medebeheerproject van Natuur&Milieuteam Zuid via: simone@nmtzuid.nl of 06-20539629