Plaatsing zesde regenton

ma 17 juli 2017 - 19.00-20.00 uur

Plaatsing zesde regenton

Project Regenton

Natuur&Milieuteam Zuid is gestart met een nieuw project: Project regenton. In 2017 gaan we 10 regentonnen verdelen over Amsterdam Zuid. Dit doen we omdat er waterloverlast is op een aantal plekken in de stad. Een regenton in je (gevel)tuin is een goede manier om iets aan dit probleem te doen. En door de opvang van regenwater kan je ook nog eens op een makkelijke manier je planten water geven! En je bespaart drinkwater, voorkomt gesleep van 3 hoog met gieters, ontlast het riool als er een hoosbui is… Alleen maar voordelen! Op 18 maart is de 1e regenton geïnstalleerd in de Quellijnstraat. Daar is een groep bewoners actief om de straat samen groener en leefbaarder te maken. In de maanden erop zijn er nog 4 tonnen geïnstalleerd bij bewoners van Zuid.

Plaatsing derde regenton

Maandagavond 17 juli wordt de volgende regenton geplaatst in Buitenveldert om 19 uur. Een aantal bewoners verzorgd hier veel groen in de openbare ruimte. Maar omdat niet iedereen direct naast het initiatief woont is het vooral in de zomer een gesleep met kraanwater. Ze hebben veel baat bij een regenton. Die gaan we daarom samen plaatsen. Als het je leuk lijkt om te komen kijken neem dan contact op met Anna (mail anna@nmtzuid.nl of bel naar 06-20539406).

Goed voorbeeld…

Doet goed volgen. Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon…? Dat kan! Neem als je geïnteresseerd bent contact op met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid, dan krijg je meer informatie. Het is wel belangrijk dat er een regenpijp is en dat er toestemming is van de eigenaar natuurlijk.