Filmavond Symphony of the Soil

di 12 december 2017 - 20.00-22.00 uur

Filmavond Symphony of the Soil

Filmavond Symphony of the Soil

Op 5 december 2017 is het Wereldbodemdag. Wij nodigen jullie precies een week later, op dinsdag 12 december uit om samen de film Symphony of the Soil te bekijken. Het doel van de film is om meer begrip te krijgen voor hoe belangrijk een gezonde bodem is. Hierin slaagt de filmmaakster Deborah Koons García uitstekend. Eerder maakte ze The Future of Food.

Symphony of the Soil

Wetenschappers, boeren en activisten van vier continenten vertellen over de bodem als protagonist van de geschiedenis van onze planeet. De bodem is een complex levend organisme dat het leven op aarde mogelijk heeft gemaakt. De meeste mensen zijn ‘bodemblind’ en behandelen de aarde als oud vuil. Zoals Dr. Fred Kirschenmann, boer en filosoof, ons in de film vertelt, het terugbrengen van de bodemvruchtbaarheid is de grootste uitdaging van onze tijd.

Bodem

De bodem is de basis voor veel dingen die vaak als vanzelfsprekend gezien worden: voedsel, natuur, energie, wonen en drinkwater. Een levende en veerkrachtige bodem is van belang voor de huidige en toekomstige generaties. Om de bodem te voeden zetten we als Natuur&Milieuteam Zuid in op thuis- en buurtcomposteren. Het zwarte goud verbetert de bodemstructuur en zorgt dat de bodem meer water kan vasthouden. We verminderen de afvalstroom omdat keuken- en tuinresten hergebruikt worden. Via het Compostnetwerk Zuid delen we kennis en ervaring.

Aanmelden

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de filmmakers. Vanwege het beperkt aantal plaatsen graag aanmelden vóór vrijdag 9 december bij Els@NMTZuid.nl

Locatie: Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133
Ondertiteling: Engels

Film