‘Bos’tocht met Jeroen Heindijk

za 28 november 2015 - 12.30-15.30 uur

Bomenridders Amsterdam Zuid organiseert deze tocht samen met NMTzuid. In het Vondelpark gaan we op ‘bos’tocht met bomeninspiratiegids Jeroen Heindijk.

“Bomen zijn bijzondere wezens en vertellen hun eigen verhaal. Je moet er wel even bij stilstaan om dit te zien – letterlijk.” 

Tijdens de ‘bos’tocht maak je kennis met de  verschillende (monumentale) bomen en met hun ontstaansgeschiedenis, cultuur en beheer. De bostocht is een mix tussen verhalen over het bos en het zélf ervaren van dat bos, in dit geval het park.
Bomen lijken op ons, omdat ze net als wij in twee werelden leven. Wij doen dat op verschillende niveaus: digitaal en analoog, binnen en buiten, werkzaam en vrij, natuurlijk en gekunsteld, verstand en gevoel, enzovoort.

Op pad met de Bomeninspiratiegids

Bomeninspiratiegids Jeroen Heindijk

Ruim 20 jaar geleden begon Jeroen Heindijk zijn loopbaan als natuurgids. Met het boven genoemde in zijn achterhoofd bediende hij zowel de professionele wereld, de zakelijke en de particuliere. Na enige jaren vormde zich een training en adviesbureau waar bomen en groen de hoofdrol speelde. De uitersten van werelden, ook wel groen en grijs genoemd zorgde juist voor vele kruisbestuivingen. Een netwerk van bomen met hun microryza spiegelen een netwerk van organisaties met hun multimedia. Met veel plezier neemt Heindijk mensen mee naar buiten om de daar de natuur van binnen te ervaren.

Aanmelden bij Lilian via Lilian@NMTzuid.nl of 020 400 45 03.
Gratis deelname. Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld