Gratis compostwormen!

Gratis compostwormen!

Voor de startende composteerders: gratis compostwormen! Gedoneerd door Olga, met het verzoek ze een goed tehuis te geven. Ze staan nu hier bij ons op de kamer en worden vertroeteld door Els.
Maar het liefst zitten ze natuurlijk in een wormenhotel of een andere compostbak. Zo’n bak kun je trouwens zelf vrij eenvoudig maken. Op Youtube staan meerdere instructiefilmpjes.

Compostwormen ophalen

Neem een emmertje of bakje mee en kom ze halen! Kan altijd tijdens het inloopspreekuur op donderdag tussen 13 en 15 uur op de Gerard Doustraat 133. Of bel 020-400 45 03 of mail voor een afspraak.


2 reacties

 1. H.M. Oolbekkink schreef:

  Goede morgen,

  Naar ik begrepen heb, zijn het geen inheemse wormen. Wordt er zo niet meegedaan met faunavervalsing?
  In hoeverre vormen ze een bedreiging voor onze inheemse wormen ?
  Met vriendelijke groet,

  H.M. Oolbekkink

  • Anna Galenkamp schreef:

   Beste H.M. Oolbekkink,

   Deze compostwormen, ook wel tijgerwormen genoemd (Eisenia fetida) komen van oorspronkelijk uit Europa. Door menselijke activiteit zijn ze inmiddels over de hele wereld te vinden. De Eisenia fetida is heel goed in het omzetten van organisch restmateriaal. Het leeft graag in een omgeving met veel organische stof, dus op de composthoop of in de bovenste strooisellaag. Ze hebben dus een specifieke habitat en zijn geen concurrentie voor wormen die verder onder de grond leven.

Laat een reactie achter