Regenton instructiedag was een succes!

Regenton instructiedag was een succes!

Project Regenton

Natuur&Milieuteam Zuid is begin 2017 gestart met een nieuw project: Project regenton. In 2017 verdelen we 10 regentonnen over Amsterdam Zuid. Dit doen we om te laten zien wat je zelf tegen de waterloverlast van hoosbuien kunt doen. Een regenton in je (gevel)tuin is een manier om iets aan dit probleem te doen. Door de opvang van regenwater kun je ook nog eens op een makkelijker manier je planten water geven! Je bespaart drinkwater, voorkomt gesleep van 3 hoog met gieters, ontlast het riool als er een hoosbui is… Alleen maar voordelen!
Op onze oproep voor deelnemers aan het project melden zich veel meer dan 10 geïnteresseerden aan. Zoveel enthousiasme moet beloond worden vonden wij!

Regenton met korting

Daarom hebben we een kortingsactie gestart. In de eerste ronde in juli kon je een mooie houten of kunststof regenton bestellen tegen een aantrekkelijke prijs.

Herkansing ton met korting

De aanvragen blijven binnenkomen, vandaar dat we een tweede kortingsronde doen. Een ton bestellen kan nog tot uiterlijk maandag 14 augustus via een mail naar info@NMTzuid.nl. Van de houten ton zijn er dit jaar nog maximaal 25 exemplaren te bestellen.

1e Instructie- en ophaaldag op 15 juli

Veel Amsterdammers hadden een ton besteld. Zelfs meer dan de leverancier op voorraad had! Op zaterdag 15 juli zijn de tonnen opgehaald en is er instructie gegeven. Suzan den Oude, de leverancier van onze tonnen, heeft meer achtergrond informatie gegeven over het product en het onderhoud van de tonnen. Luca van Plan Bruist heeft ons verteld over wateroverlast in de stad en wat we daar tegen kunnen doen. Anna van Natuur&Milieuteam Zuid heeft samen met Tonnie laten zien hoe je een regenton installeert op je regenpijp. Het was een geslaagde middag!

Regenton

Regenton Instructiedag


2 reacties

  1. Wil hoogenkamp schreef:

    Ik ben geinteresseerd in een houten regenton. Zijn er nog exemplaren te koop? Met vriendelijke groet,wil hoogenkamp

    • Anna Galenkamp schreef:

      Dag Wil, de inkoopactie is al geweest helaas. Er is nog el en kunststof ton over, ben je daar ook in geïnteresseerd? groeten, Anna

Laat een reactie achter