Composteer je mee?

Composteer je mee?

Composteren in de buurt

Ben jij geïnteresseerd om zelf of met je buren compost te maken? Of doe je dat al en wil je jouw ervaring delen met andere buurtbewoners? Op zaterdag 8 juli organiseert Natuur & Milieuteam Zuid een bijeenkomst over buurtcomposteren.

Verbeter de buurt, begin bij de bodem

Je kunt zelf compost maken om de bodem van je geveltuin of moestuin te verbeteren. Op die manier voeg je verteerd organisch materiaal toe dat voedingsstoffen voor de planten bevat en het bodemleven voedt. Ook verbetert compost de structuur van de bodem, waardoor er meer zuurstof en water in de bodem opgeslagen kan worden. Plantenwortels vinden gemakkelijker water en voedsel en kunnen beter in de bodem dringen.

Composteer je mee?

Er wordt in Amsterdam Zuid al op verschillende plaatsen gecomposteerd. Als jij ook hiermee aan de slag wilt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er bestaan wormencompostbakken die je kunt aanschaffen, maar je kunt ze ook zelf maken. Als je over meer ruimte beschikt kun je kiezen voor een composthoop of -vat. Als je in één keer al het organisch materiaal toevoegt, kun je een warme composthoop maken. Voeg je het hele jaar door groente-, fruit- en tuinafval toe, dan wordt dit koud composteren genoemd. Een andere optie is fermenteren in een afgesloten bokashi emmer.

Bijeenkomst

Op zaterdag 8 juli van 10 tot 12 uur organiseren we een eerste bijeenkomst op de Frans Halstuinen, Frans Halsstraat 16K. Hovenier en compostier Toos Tuin zal aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Ben je die dag verhinderd maar ben je wel geïnteresseerd, meld je wel aan, dan houden we je op de hoogte van de volgende activiteiten.

Meer weten en aanmelden

Neem dan contact op met  Info@NMTZuid.nl. of vul onderstaand formulier in. Bekijk ook de compost pagina.

Selecteer een geldig formulier

Laat een reactie achter