Onderzoek geveltuin gestart!

Onderzoek geveltuin gestart!

We zijn begonnen!

Op vrijdag 26 mei zijn de eerste geveltuinen die mee doen aan ons onderzoek beplant! Enthousiaste bewoners van Amsterdam Zuid hebben eerst een instructie gekregen over het onderzoek. Meer info kan je op de projectpagina Onderzoek naar de zelfwerkende geveltuin lezen. Daarna hebben we de planten, de aarde en de wormencompost verdeeld over de deelnemers. Er zijn nu geveltuinen met veel verschillende grondsoorten. Sommige hebben wormencompost gekregen uit de Frans Halsbuurt en andere biologische tuinaarde met compost. Weer andere tuinen hebben alleen aarde die door de gemeente is geleverd of aarde waar al een tijd in getuinierd werd. Overal staan dezelfde planten in, gesorteerd op zon- of halfschaduw-tuinen.

2e sessie

Op zaterdag 24 juni geven we de instructie aan de volgende 8 tuinen. Plantjes staan voor ze klaar, met een beplantingsschema en nieuwe aarde of wormencompost. Wordt vast weer net zo’n enthousiaste sessie als in mei.

Resultaten

We doen een 0-meting om de kwaliteit van de grond bij de start van dit project te meten. De komende maanden zullen de deelnemers elke 2 weken een foto insturen. We hopen natuurlijk verschillen te zien in de ingestuurde foto’s. Elke tuin heeft een eigen pagina op onze website, waar je kunt volgen wat de vorderingen en resultaten zijn.


Laat een reactie achter