Tweede Regenton geplaatst!

Tweede Regenton geplaatst!

Project Regenton

Natuur&Milieuteam Zuid zet zich in voor een actueel onderwerp met Project Regenton. We verspreiden 10 regentonnen in Amsterdam Zuid. Daarmee willen we bewustwording rondom wateroverlast vergroten. Tegelijkertijd besparen we kraanwater, bewoners geven het groen wat ze verzorgen in de openbare ruimte immers regenwater uit een ton in plaats van kraanwater. En regenwater is ook nog eens goed voor je planten! De tonnen komen op verschillende locaties in Zuid: van geveltuin en schoolplein tot bewonersinitiatief.

De tweede ton

Op vrijdagmiddag 19 mei is de tweede regenton geplaatst achter de President Kennedylaan. Daar zijn bewoners actief bezig met het verbouwen van groenten en kruiden in bakken die ze gezamenlijk onderhouden. Ze konden wel een regenton gebruiken. De bewoners wonen op hoog gelegen etages en als ze de planten moeten bewateren dan moesten ze de trappen af en helemaal om de flat heen met gieters. Dat is nu een stuk makkelijker dankzij de ton. Bewoners Loes en Charonne zijn erg blij met de ton, dat zie je op de foto. De woningbouwvereniging ging akkoord en heeft zelfs geholpen met de installatie.

Goed voorbeeld…

Doet goed volgen. Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon…? Dat kan! Neem als je geïnteresseerd bent contact op met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid (mail info@nmtzuid.nl of bel naar 06-20539406) dan krijg je meer informatie. Het is wel belangrijk dat er een regenpijp is en dat er toestemming is van de eigenaar, maar daar kunnen we je bij helpen. (Update: Er is heel veel animo voor Project Regenton. De tien tonnen die we gaan verspreiden zijn vergeven. We zijn nu bezig met een actie waarbij bewoners met korting een regenton via ons kunnen bestellen. En dan instructies krijgen over hoe ze aan te sluiten zijn tijdens een leuke middag. Hou onze website in de gaten voor meer informatie.)


Laat een reactie achter