15 nieuwe watertuinen

15 nieuwe watertuinen

LET OP: In tegenstelling tot eerdere informatie, bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief, worden de 15 nieuwe watertuinen dus niet op zaterdag 20 mei geplaatst maar op donderdagochtend 25 mei!

Nieuw groen in de Boerenwetering

Op donderdagochtend 25 mei, Hemelvaartsdag, worden er in 15 nieuwe watertuinen afgeleverd! Dat is goed nieuws voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de watertuinen maar natuurlijk ook voor de rest van Amsterdam en alle mensen die regelmatig de Boerenwetering passeren en genieten van het groen!

Zoals velen van jullie weten wordt er momenteel een ondergrondse parkeergarage gebouwd onder een deel van de Boerenwetering. Daar kunnen helaas binnenkort geen nieuwe tuinen liggen. Maar in de andere ‘rakken’ is er genoeg plek voor 15 nieuwe bloeiende drijvende watertuinen. De drijvende vlotten worden op bovengenoemde data geleverd en wij gaan met vrijwilligers de speciaal gekweekte waterplanten hierin vlechten. Vervolgens worden de vlotten ter water gelaten.

Kom je ook helpen vlechten?

Lijkt het je leuk om te komen kijken of meehelpen? We kunnen jou hulp hier goed bij gebruiken! Het gaat om donderdagochtend 25 mei. We verzamelen om 9 uur en we verwachten ongeveer rond 12 uur klaar te zijn. Verzamelplaats is het pleintje tegenover Ruysdaelkade 163. Aanmelden kan bij Anna van Natuur&Milieuteam Zuid (info@nmtzuid.nl of 06-20539406).

 


Laat een reactie achter