Bloemenactie in de Van Woustraat

Bloemenactie in de Van Woustraat

Bloemenactie in de Van Woustraat

Op zaterdag 29 april heeft een groep vrijwilligers biologisch bloemenzaad gezaaid in de boomtuinen in de Van Woustraat. Van te voren is er geïnventariseerd welke boomtuinen er door wie werden onderhouden zodat we geen actieve bewoners voor het hoofd zouden stoten. Het begrip onkruid wordt namelijk door iedereen anders geïnterpreteerd! De ondernemers waren blij met de bloemenactie en dat er wat met de boomtuintjes ging gebeuren.

Bloemen verwacht

Met 10 vrijwilligers hebben we in een aantal boomtuinen onkruid weggehaald om ruimte te maken voor een eenjarig biologisch zaadmengsel. We verwachten dat hier de komende weken de volgende uitheemse planten en cultuurplanten op gaan komen: Phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, malva, komkommerkruid, dille, serradella, incarnaatklaver, cosmea en zonnebloem. Vrijwilligers, bedankt voor de inzet en de gezelligheid! Speciale dank gaat uit naar onderneemster uit de van Woustraat Bettina Bakt die ons heeft verwend met koffie en taart.

Lijkt het jou nou ook leuk om samen met je buren aan de slag te gaan om de straat fleuriger te maken? Mail dan naar info@nmtzuid.nl voor meer info en biologische zaden.


Laat een reactie achter