Vergroenen van de Rivierenbuurt

Vergroenen van de Rivierenbuurt

Het voorjaar begint goed in de Rivierenbuurt. In korte tijd zijn er drie groene initiatieven gestart door bewoners en door een school waardoor de buurt mooi vergroent!
Wil je ook aan de slag in de buurt? Mail of bel ons! Of kom naar de Natuur&Milieumarkt op 23 april in het Sarphatipark voor meer informatie.

Bewonersinitiatief buurtboomtuin Hunzestraat

Op initiatief van de Bewonerscommissie Tussen de dijken is in de stoep voor het woonblok ruimte gemaakt voor zes buurtboomtuinen. Deze tuinen worden dit voorjaar door de bewoners geschikt gemaakt voor beplanting. Samen met een van de mensen van de werkgroep buurtboomtuin worden er geschikte bloemen en planten geselecteerd en geplant of gezaaid.

Moestuinbakken Uiterwaardenstraat

Op 16 maart is er hard gewerkt door leerlingen van de Spinoza20first school in de Uiterwaardenstraat. Ze hebben zelf 3 houten bakken gemaakt waar groenten in geteeld kunnen worden. De gemeente heeft 1,5 kuub aarde geleverd en de kinderen hebben de aarde met behulp van kruiwagens in de bakken geschept. De bakken zijn gevuld en klaar om gebruikt te gaan worden!

Plantenbakken in de Waalstraat

Ook in de Waalstraat was er vanmorgen veel actie. Betrokken bewoners hebben 8 bakken besteld met subsidie voor een bewonersinitiatief. De bakken zijn gemaakt door Stadshout en de gemeente heeft ook hier de aarde voor aangeleverd. De plantenbakken worden door de buurt onderhouden en ze zien er gevuld met planten schitterend uit.


Laat een reactie achter