Cursusverslag Snoeien doet Bloeien

Cursusverslag Snoeien doet Bloeien

Bij de cursus Snoeien doet Bloeien van 19 november heeft Gerard Schuitenmaker weer uitgebreid verteld wat je bij achterstallig onderhoud kan doen en hoe je je bomen en struiken jaar in jaar uit goed verzorgt.

De cursus

In een binnentuin(tje)  in de Pijp hebben we verschillende soorten nagelopen. Rozen en fruitbomen hebben we alleen besproken, die kunnen pas in het voorjaar gesnoeid worden. Maar de Kerriestruik die in de tuin van de buurvrouw stond heeft een complete ‘makeover’ gekregen!  We hebben zelfs geleerd wat een ‘vergaffeling op 1 zetten’ betekent 😉  als een tak in twee gelijke takken splitst, moet je er een verwijderen (bij fruitbomen).

Gezellig

Gerard heeft dus veel verteld en voorgedaan en alle vragen beantwoord, maar volgende keer zoeken we weer de ruimte op zodat iedereen de kans krijgt zelf te gaan snoeien.  Het was erg gezellig, mede dankzij Helena die voor de koffie zorgde, veel dank daarvoor!

mde

eerst koffie..

cof

Een paar takjes waar geen bloemen aanzitten kunnen er af om de groei te bevorderen, licht in de struik te brengen en de vorm te verbeteren.

cof

Ook de geveltuin kwam aan bod!

 

 

 

 


Laat een reactie achter