De laatste bakfietsrit van Giovanni Goedemondt

De laatste bakfietsrit van Giovanni Goedemondt

Giovanni’s laatste rit

Vandaag, maandag 12 september 2016 hebben we afscheid genomen van Giovanni Goedemondt, een groot voorvechter van samen werken aan een betere rechtvaardige wereld. Sinds ruim 30 jaar was hij een van de trekkers van fietskollektief Smerig in de Van Ostadestraat, waar je als buurtbewoner op vrijdagmiddag zelf je fiets kunt (leren) repareren onder deskundig advies van Giovanni en collega’s.

De Fabriek

Ook mede dankzij zijn inzet is het pand ‘de Fabriek’ er nog steeds als woon-werk-vrijplaats in De Pijp. Vele jaren rechtszaken voerden hij en zijn companen en Giovanni was één van die volhardende mensen, die ervoor gezorgd hebben dat deze locatie met sociale huur werd behouden.

Repair Café

Voor ons was hij de voorman van Smerig, de bakfietssponsor sinds de jaren negentig van de Geveltuinenmarkt in De Pijp. Sinds het begin in 2010 was hij zelf enthousiast vrijwilliger bij ons Repair Café in De Pijp. Een jaartje later was hij de initiatiefnemer en coördinator van het Computer Repair Café in Zuid.

Behulpzaam

Een man van vele ambachten, want behalve fietsenmaker, was hij ook loodgieter en computerreparateur. Dat was aan zijn huis en de werkplaats te zien: altijd meerdere klussen tegelijk onder handen. Altijd bereid om mensen te helpen, hij ging zonder enig probleem langs om te kijken wat hij kon doen.

Eigen stijl afscheid

Helemaal in zijn stijl heeft hij opgebaard gelegen in de fietswerkplaats en is per bakfiets naar het crematorium gebracht begeleid door zijn vrienden op de fiets.

We zullen hem vreselijk missen.

giovanni-goedemondt, lees het artikel in NRC


Laat een reactie achter