Zondag NMTzuid op de Pure Markt

Zondag NMTzuid op de Pure Markt

Help deze zomer jouw tuin in de strijd tegen wateroverlast!
Water is de basis van de levende tuin. Dit vraagt wél om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat de tuin niet uitdroogt en hoe zorg je ervoor dat de planten niet verdrinken bij een wolkbreuk, of nog erger, dat het regenwater via de tuin het huis binnenstroomt net wanneer je op vakantie bent?

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds heviger maar ook de droogteperioden duren langer. En laat de kans op deze extremen nou net in de zomermaanden, wanneer we met zijn allen graag vakantie vieren, het grootst zijn. Het extreme weer zorgt daarom voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om (vakantie) maatregelen. Tijd om onze tuin een handje te helpen!

Vakantiemaatregelen
Het is verstandig om (vakantie)maatregelen te treffen zodat de tuin de zomermaanden goed doorstaat.
Een juiste verhouding verhard en onverhard terrein,  plantensoorten gebruiken die zowel tegen natte en droge voeten kunnen, het opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin in de extreem droge perioden zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin te helpen overleven. Of wat dacht je van een druppel irrigatiesysteem? Zo krijgt de tuin voldoende water ook wanneer je zelf weg bent. Niet alleen handig, groene watervriendelijke tuinen zorgen er ook voor dat de hitte een stuk beter uit te houden is!

 

Wil je meer weten over het Rainproof maken van je (gevel)tuin? Geen groene vingers maar toch graag een makkelijke groene tuin? 

Wil je met je buren aan de slag met het groen in je buurt? Mee gaan helpen in een leuk groenproject?

Altijd al willen weten hoe het zit met vleermuizen? Ga op pad met vleermuizenkenners tijdens de Nacht van de Vleermuiz!

Aanstaande zondag tussen 11 en 18 uur staan Marleen en Lilian van Natuur&Milieuteam Zuid op de markt. 

Kom langs met je vragen en ideeën!


Laat een reactie achter