Gemeente test kamperfoelie tegen luchtvervuiling Kennedylaan

Gemeente test kamperfoelie tegen luchtvervuiling Kennedylaan

Samen met het bedrijfsleven, het AMS Institute (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) en Wageningen UR start de gemeente een onderzoek met kamperfoelieplanten die CO2 en fijnstof vangen, de ‘green junkies’. Daarvoor wordt tien dagen lang een testopstelling met planten en een windtunnel geplaatst op groenstroken in de President Kennedylaan.

Vrijdag 10 juni om 14.00 uur is de start van het onderzoek ter hoogte van President Kennedylaan 12 in aanwezigheid van Paul Slettenhaar, lid van de bestuurscommissie Zuid en Ton van Oostwaard, bedenker van de ‘green junkie’.

Het plantje is green junkie genoemd omdat het ‘verslaafd’ is aan fijnstof uit de lucht. Het is een extra harige variant van de kamperfoelieplant met grotere bladen op natuurlijke wijze gecultiveerd door plantenveredelaar MyEarth.

Eind september worden de resultaten gepresenteerd. De uitkomsten kunnen een enorme impuls geven aan de luchtkwaliteit en dat met een eenvoudige oplossing. Daarna volgen andere plekken in Zuid, waar ‘green junkies’ worden geplant.

Meer kunt u lezen op amsterdam.nl/luchtkwaliteit. De GGD houdt de Amsterdamse luchtkwaliteit in de gaten; kijk op Luchtmeetnet.nl.


Laat een reactie achter